Woonstijl landelijk

Woonstijl landelijk / romantisch

De woonstijl Landelijk/ romantisch kenmerkt zich door de natuurlijke elementen en het knusse, nostalgische gevoel dat het bij ons oproept. Het is niet voor niets een van de populairste woonstijlen in Nederland!  

Landelijk/ romantisch interieur creëren  

Wanneer je voor een landelijk/ romantisch interieur gaat zijn natuurlijke elementen erg belangrijk. Rustige kleuren en natuurlijke materialen geven het interieur een huiselijk gevoel waar je je meteen thuis voelt. Een landelijk interieur is warm en knus met veel aandacht voor gezelligheid en een vleugje romantiek. In een landelijk interieur vind je veel robuuste meubels en decoratie oorspronkelijk uit boerderijen. Deze items hebben een zachte warme sfeer met een klassieke touch. 

Natuurlijke materialen  

Natuurlijke, robuuste materialen zijn een must in een landelijk interieur, denk aan authentieke houten eettafels en robuuste (buffet) kasten. Hout, rotan en wol voeren de boventoon in deze woonstijl maar ook textiel als linnen en katoen zijn veelgebruikte materialen. Kussens, plaids, schapenvachten en tafellinnen kan je nooit genoeg hebben in een landelijk interieur. Decoreer met rotan woonaccessoires zoals manden en dienbladen om het warme landelijke gevoel in huis te halen. Gecapitonneerde banken en stoelen zijn erg populair in deze woonstijl. Geef deze een prominente plek in je interieur en Stijl het geheel vervolgens af met kaarsen en mooie kunstplanten.  

Rustiek kleurgebruik  

In deze woontrend zie je voornamelijk zand en aarde tinten gecombineerd met natuurlijke kleuren. De kleuren wit, beige, taupe en warm grijs vormen de basis van deze trend en worden vaak uitgevoerd in een matte finish.  

Doelgroep  

Deze woonstijl spreekt mensen aan die van de natuur, gezelligheid en romantiek houden. De liefhebbers van landelijk/ romantisch wonen houden van een prettige sfeer tijdens het winkelen en haalt voornamelijk inspiratie uit tv-programma’s en woontijdschriften. Deze klantgroep heeft een voorkeur voor een mooi harmonisch gepresenteerd aanbod en rijk gedecoreerde kasten. Mensen die een voorkeur hebben voor een landelijk/ romantisch interieur zijn gevoelig voor ambacht en decoratie met herkenbare aspecten uit het verleden. 

Ontdek het assortiment
landelijk / romantisch

Meld je nu aan als klant en ontdek het brede aanbod en vele inkoopvoordelen in de cash & carry van Trends & Trade!