Verrassend Milaan | Salone del Mobile 2019

Verrassend Milaan, ontdek de Highlights van de Salone del Mobile 2019:

De inspirerende ‘Salone del Mobile’ in Milaan zit er weer op! Tijdens de Designweek staat de hele stad Milaan in het teken van interieur design. De stad transformeert zich voor zes dagen lang in een groot kunst en cultuur festival, een lust voor het oog. Wij werden  aangenaam verrast! Onze stylisten Imke & Marloes zijn de stad ingedoken om de meest toffe hotspots te bezoeken en de nieuwste trends & highligts te spotten.

In deze blog nemen we je mee naar de beurs en de stad, wat viel ons op in Milaan:

VAN LINKS NAAR RECHTS | DUTCH INVERTUALS, ARPER & MASTERLY

De cirkel, niet te missen in Milaan! Het ultieme symbool van eenheid, perfectie en oneindigheid. Ook veel Afgeronde vormen, ze creëren een gevoel van compleetheid dat een interieur verzacht en ontspant. Een explosie van prachtige kleurencombinaties, veel warme aarde tinten als roodbruin, terra en zacht grijsrose. We kunnen er niet meer omheen; patronen en prints zoals het behang van Melissa Peen op Mastery. Haar nieuwste behanglijn is geïnspireerd op schilder Rembrandt van Rijn.

Gucci

Gucci had tijdens de Salone del Mobile een pop-upstore geopend in hartje Milaan

De nieuwe interieurlijn van het Italiaanse merk Gucci toont de eclectische, romantische stijl van het modehuis, inclusief prints, uitgesproken kleuren en veel verwijzingen naar flora en fauna. Prachtig porseleinen servies, kleden met franjes, geborduurde fluwelen kussens in de vorm van dieren en schelpvormige fauteuils geïnspireerd op het Hollywood uit de jaren 50.

VAN LINKS NAAR RECHTS | GUCCI, VITRA & DEDON

Wat maakt een interieur authentiek? Niet de grote banken, stoelen of hippe eettafels, maar juist die kleine, persoonlijke items zoals een kunstwerk, lijstjes met foto’s en souvenirs van een toffe reis. Beslissingen die niet alleen om esthetische maar ook om emotionele redenen worden gekocht, leiden tot een rijke collage van materialen en stijlen persoonlijk en met een excentrieke charme. Het sfeervolle huis is een uiting van een passie voor vakmanschap en textiel.

VAN LINKS NAAR RECHTS | MAARTEN BAAS & CARLOS AMORALES

Beleving! Zo belangrijk, we hebben onze ogen laten verwennen bij de expositie van Maarten Baas in Ventura Centrale en niet te vergeten de expositie van Carlos Amorales. Hordes zwarte vlinders van verschillende grootte en soort bedekken de grote trap, spiegels, muren en deuren van het in Milaan gevestigde ‘Fondazione Adolfo Pini’. De wachtrij was 1.5 uur maar dan heb je ook wat!