Women empowering @Fairtrade week

Fairtrade week 2018 is coming!

Van 27 oktober tot 4 november zal de najaarseditie van de fairtrade week plaatsvinden. Tijdens deze landelijke campagneweek wordt het belang van eerlijke handel door veel supermarkten, wereldwinkels, bedrijven, gemeentes en individuen onder de aandacht gebracht. Doet u ook mee?

 

Girlpower

Het thema van deze Fairtrade Week is Women Empowering, dit thema is belangrijk voor de Fairtrade Week omdat ongelijkheid een grote belemmering is voor de menselijke ontwikkeling, zo ook in de fairtrade wereld. Fairtrade wil ongelijke machtsrelaties doorbreken zodat er meer gendergelijkheid komt en vrouwen meer macht krijgen. Dit willen ze bereiken door het vrouwelijke humane, sociale, financiële en fysieke kapitaal te versterken.

Wat een goed thema… who run the world? GIRLS!

 

Fairtrade in het kort

Fairtrade is een duurzame vorm van handel. Bijvoorbeeld door eerlijke lonen krijgt lokale bevolking een kans op een beter leven. Met extra inkomsten worden scholen gebouwd, waterputten aangelegd, sanitaire voorzieningen gemaakt en nog veel meer. Fairtrade producten maken voor deze mensen het verschil tussen overleven en ontwikkelen.

Eerlijke items @Trends & Trade.

Ook bij Trends & Trade vindt u exposanten die eerlijke handel belangrijk vinden. Doe mee en breng ook in uw onderneming Fairtrade onder de aandacht.

Bezoek bij uw volgende bezoek deze exposanten voor leuke en eerlijke artikelen.