Olino Paperworks ♥ Fairtrade

Fairtrade @trends&trade!

It’s all about Fairtrade deze week! Wij willen van deze week gebruik maken door Olino Paperworks extra onder de aandacht te brengen! Bij het horen van het begrip Fair Trade denken wij meteen aan Olino Paperworks! En terecht, hieronder lees je meer over hoe en wat Olino Paperworks nu precies in het kader van eerlijke handel doet!

 

About Olino Paperworks!

Olino Paperworks is sinds 1998 importeur en groothandel voor producten van natuurpapier uit o.a. Thailand, Nepal en de Filipijnen. Voor onze producten wordt geen enkele boom gekapt. Het papier is milieuvriendelijk, zuurvrij en biologisch afbreekbaar.. Al onze producten zijn honderd procent handwerk en hebben dankzij het materiaal een bijzondere uitstraling.

 

Olino levert een grote collectie gastenboeken, notitieboekjes, dagboeken, kaarten, opbergdozen en cadeauartikelen. We selecteren en bezoeken regelmatig zelf de fabrikanten waar we – uiteraard Fair Trade – mee samenwerken. We onderzoeken of de werkomstandigheden goed zijn: een goede werkplek, normale werktijden, sociale voorzieningen en een passend salaris. Vanzelfsprekend werken er bij deze bedrijven geen kinderen. Dankzij onze orders kunnen de fabrikanten een grote groep mensen, vaak vrouwen zonder opleiding, aan werk helpen en scholing geven. Iets wat uiteindelijk de hele gemeenschap ten goede komt.

 

Picture perfect!

Hier worden wij nu vrolijk van! Buiten het feit dat de producten er mooi uitzien worden wij er blij van dat Olino Paperworks natuur, educatie en omstandigheden erg belangrijk vindt! Dat de basis en achtergrond van deze producten al goed is maakt de collectie nóg mooier als je het ons vraagt!

 

Fairtrade @your shop.

Fairtrade wordt steeds belangrijker. Wij staan steeds meer stil bij wat wij eten, de duurzaamheid van producten en de omstandigheden waaronder de mensen in ontwikkelingslanden werken. Niet alleen het product, maar ook de achtergrond hiervan is belangrijk. Introduceer Fairtrade producten in uw winkel, en bied uw klanten een eerlijk assortiment aan!