stylingtips van stylisten Marco & Inez

inspiratie voor uw eigen collectie, winkelpresentatie of etalage!

Lees deze stylingtips van Marco & Inez over de nieuwe voorjaarstrend New Vintage en doe inspiratie op voor uw eigen collectie, winkelpresentatie of etalage!

stylingtip van Marco

 

presenteer úw verhaal!

Producten met een verhaal zijn veel interessanter dan een zelfde product met alleen een prijskaartje.
Gebruik bijvoorbeeld fotolijsten in uw presentatie met een handgeschreven verhaaltje of tip over een product of de collectie. Dit kan een Fair Trade product zijn waar een mooi verhaal achter zit of een product waarbij u zelf een verhaal maakt. In dat laatste geval biedt u context, een opmerking of tip bij het product waardoor uw klanten een gevoel van authenticiteit krijgen bij het product.

 

verkoop stimuleren

Presenteer uw eigen verhaal met behulp van labels, prikkers, staanders of fotolijstjes en licht een aantal producten uit, om de verkoop daarvan te stimuleren.

 

 

stylingtip van Inez

 

oud in een nieuw jasje

Een vintage stijl kunt u op vele manieren creëren. U hoeft niet alle brocante markten af te struinen voor het perfecte plaatje, ook met nieuwe producten kunt u een vintage look creëren. Juist de combinatie van oud en nieuw geeft de collectie een uniek aanzien. Denk bij de aanschaf van een vintage collectie bijvoorbeeld aan grote glazen vazen met een paarlemoer glans van Fidrio, kleden met een grof stiksel verkrijgbaar bij Home Delight en producten die zijn gemaakt volgens het cradle-to-cradle principe. Frisse zijdetakken of voorjaarsbloemen van Colours & Green en W.deJong&Zn. geven het geheel een verrassend voorjaarsgevoel. Zo oogt uw vintage collectie ‘oud’, maar dan in een nieuw en fris voorjaarsjasje.

 

durf te combineren met diverse stijlen

De afgelopen seizoenen was het combineren van diverse stijlen en materialen een pré om de perfecte collectie samen te stellen. Bij deze voorjaarstrend is dat niet anders. We combineren weer volop met producten in verschillende stijlen en afwijkende materialen.

Echte vintage producten met grote statement vazen en producten van natuurlijke materialen geven uw collectie een echte eigenheid. Producten mogen bij deze trend ‘New Vintage’ best van elkaar afwijken zolang de kleurbasis maar enigszins rustig is in bijv. pasteltinten. Denk aan oudroze, vaalgroen en lichtblauw als trendkleur.

 

Bij o.a. exposanten Be-Unique, Evenaar, Light & Living en Van Manen Veenendaal vindt u prachtig vintage decoratiemateriaal zoals vaasjes, ‘oude’ brocante kistjes en mooie trapjes. Producten met een natuurlijke look zoals papier-maché manden en hout trapjes (nog altijd even gewild) zorgen voor rust in uw styling. Mix en match dus naar hartenlust dit voorjaar!