de feestelijke gedekte kersttafel

10 praktische tips van Inez voor de perfecte gedekte kersttafel

De kerstboom staat te stralen, het huis is op en top versierd en binnen is het gezellig warm; Kerst kan beginnen! Hét moment om groots uit te pakken. Net als voorgaande jaren zien we dit jaar weer dat mensen zich helemaal uitleven op de feestelijk gedekte kersttafel! Dit biedt mooie kansen voor uw handel. In deze blog delen we graag tips & inspiratie met u zodat u optimaal kunt inspelen op deze trend.

 

 

Dé kersttrend van dit jaar is ‘Christmas Sparkle’. Een trend met een klassiek landelijke uitstraling vol elegante en luxe producten. Gouden glitter en glamour all-over, gecombineerd met zwart geeft dit een warme uitstraling. Gebruik als tegenhanger wit, dit zorgt ervoor dat gouden accessoires uit de presentatie knallen. Fancy servies, in het oog springend bestek, chique servetten, veel kerstornamentjes en het mooiste glaswerk; hiermee heeft onze styliste Inez deze trend doorgevoerd in een prachtig gedekte feesttafel. “Met deze kleurcombinatie kun je de plank bijna niet mis slaan! Combineer binnen deze trend vooral verschillende stijlen, zolang je maar binnen het kleurenpalet blijft is succes verzekerd!” aldus Inez.

 

10 praktische tips van Inez voor de perfecte gedekte kersttafel

  1. Ga de hoogte in! Neem een aantal hoge smalle vazen of kandelaars en decoreer deze met glittertakken of kerstgroen. Zo blijft er meer plaats op tafel over voor het kerstdiner.
  2. Kerst is geen Kerst zonder groene naalden. De geur van vers kerstgroen draagt bij aan de ultieme kerstsfeer! Heeft geen verse naalden voorhanden, dan voldoet de kunstversie ook.
  3. Enkele sfeermakers die u niet mag vergeten zijn kaarsen, lantaarns en windlichten!
  4. Bij de perfect gedekte kersttafel hoort natuurlijk een fancy servies! Geen servies in uw assortiment? Gebruik dan een mooi onderbord in de trendkleuren uit ‘Christmas Sparkle’.
  5. Bij een feest hoort confetti; gebruik hippe confetti slingers over of boven de kersttafel!
  6. Gebruik eens iets anders dan een standaard tafelloper. Denk outside-the-box en gebruik een (kunst) dierenvel.
  7. Wat maakt proosten nog feestelijker? Juist, speciaal glaswerk!
  8. Dé finishing touch voor de gedekte tafel is bestek. Hier kun je mee uitpakken voor het ultieme “luxe” feestgevoel voor deze kerst.
  9. Binnen de kersttrend ‘Chrismas Sparkle’ zien we veel traditionele kerstdecoratie terug. Denk aan vrolijke sneeuwbollen en luxe kerstornamentjes, bijpassende servetten en gedetailleerde kerstballen all-over!
  10. Heeft u de mogelijkheid voor een voorbeeldtafel in uw winkel? Laat zien hoe uw klanten zelf creatieve naamkaartjes en decoratie kunnen maken voor hun eigen feestgasten!

 

Alle producten op deze gedekte inspiratietafel komen uit het assortiment van Trends & Trade.

Lavandoux – dierenvel en kamerschermen |RHB– standruimte en Tafel | Broste – servies, bestek, glazen, bekers en kaarsen | Colours & green – kerstgroen | Prospectt b.v. – lantaarns | CK kerst – Kerstballen | Bloemetjes & zo – Confetti ballen| Only natural – Confetti slingers | Clayre & Eef – Kandelaar | Goodwill – Glitter takken | HDN – Glitter kerstboompjes | Scheulen – porseleinen blad en sneeuwbol

 

hoe creëert u deze look

Wilt u ook zo’n prachtige kerstfeesttafel in uw eigen zaak? Mix & match dan vooral met veel verschillende stijlen en materialen voor een leuk effect. Bekijk hier producten die u eventueel ook kunt gebruiken.

 

 

1. Clayre & Eef – Kandelaar | 2. CK kerst – Kerstballen | 3. Scheulen – porseleinen blad & CK kerst – Kerstballen | 4. Only natural – Confetti slingers | 5. Bloemetjes & zo – Confetti ballen | 6. Broste – bestek | 7. Bloemetjes & zo – kussen | 8. Scheulen – porseleinen blad en sneeuwbol

 

Vrolijke & sfeervolle kerstverkopen gewenst!