Demonstratie bij Gone Arty op 22 mei

demonstratie door twee Zimbabwaanse producenten bij Gone Arty

 

Op maandag 22 mei geeft exposant Gone Arty een demonstratie met twee Zimbabwaanse producenten.

 

scrapmetal vogels en kleurrijke schaaltjes
Van natuurlijke materialen maken de producenten in Zimbabwe, Zuid Afrika en Swaziland de mooiste producten voor huis en tuin. Ieder product wordt met de hand gemaakt: van scrapmetal vogels, kaarsen, gebreide knuffelbeesten tot de stenen beelden uit het kunstenaarsdorp Tengenenge en proud ladies van Aaron Kapembeza. U vindt bij Gone Arty de meest originele en bijzondere cadeauartikelen.

 

demonstratie-gonearty-trendstrade-Charles Fundisidemonstratie door Charles Fundisi

Afvalmateriaal wordt bijzondere kunst in de handen van Charles Fundisi. Zijn objecten van serpentijnsteen en ijzer verbeelden thema’s uit het dagelijks leven. In de collectie zijn bijvoorbeeld moeder en kind, geliefden, reizigers en straatmuzikanten terug te vinden. Fundisi woont met vrouw en kinderen in Tafare, een buitenwijk van de hoofdstad Harare van Zimbabwe en heeft een langdurige handelsrelatie met Gone Arty en is in Zimbabwe actief in het verbeteren van de woon- en werksituatie van de producent.

 

 

demonstratie-gonearty-trendstrade-Luke Jimudemonstratie door Luke Jimu

Luke werkt samen met zijn 3 broers aan samengestelde producten, die zowel uit steen als uit ‘scrap-metal’ bestaan. In het assortiment zitten onder andere vogelbadjes, kerststallen en sierproducten zoals eenden, appels, pompoenen en uiltjes. De gepolijste producten worden gemaakt van zacht steen uit de steengroeven bij Kwekwe in Zimbabwe. Grote, ruwe blokken worden eerst klein geslagen en vervolgens met een bijtel in model gehakt. Verfijningen worden aangebracht met een rasp en schuurpapier. Naast dat Luke prachtige dingen produceert, is hij directeur van Gone Arty Zimbabwe en heeft hij een belangrijke rol bij het export proces.

 

Beide Zimbabwaanse producenten geven op 22 mei een demonstratie van hun creatieve productieproces.

 

volgens Fair Trade principes
Gone Arty zorgt ervoor dat producenten een eerlijk bedrag ontvangen voor hun werk. Het volledige assortiment van Gone Arty is tot stand gekomen volgens de Fair Trade principes. U vindt Gone Arty op locatie A1.09

 

demonstratie-gonearty-trendstrade-compilatiefoto

 

Geïnteresseerd in deze demonstratie? Kom dan op maandag 22 mei langs bij Trends & Trade! U bent van harte welkom.